De transformatieve kracht van Generatief Leiderschap

23 maart 2011

Op dit moment werk ik samen met Ivo Callens aan het hoofdstuk ‘De transformatieve kracht van Generatief Leiderschap’. Dit is een onderdeel van een boek over nieuw leiderschap in deze turbulente tijd.
Generatief Leiderschap is een integraal en methodisch kompas voor diepgaande en duurzame veranderingen in individuen, teams, organisaties én de samenleving. Elke situatie (micro, macro, mundo) kun je tegemoet treden als een Ik-Wij-Het-Globe-systeem, op vier niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Daarbij richt je je zowel naar binnen als naar buiten. Dit dynamisch balanceren tussen de vier componenten op de vier niveaus in allerlei verschillende contexten kun je leren. Het zal je leven en werken veranderen en verrijken.
Om materiaal voor dit hoofdstuk te verzamelen hou ik meerdere interviews met Ivo. Op basis van mijn aantekeningen maak ik conceptteksten, die hij vervolgens weer aanvult en corrigeert, waarna ik ze weer redigeer.
Op dit moment maken we een verbinding met de U-theorie van Otto Scharmer e.a. (2004 en 2009) en met het werk van David Bohm over ‘Wholeness and the Implicate Order’ (1980).
Andere hoofdstukken schreef ik door bestaand materiaal van Ivo te ordenen, te bewerken en te redigeren.
Meer informatie: http://www.centreforgenerativeleadership.com